Karın Germe (Abdominoplasti) Hakkında Güncellenmiş 10 Dakikada “10 Bilgi”
Estetik Cerrahi, Karın Estetiği
1. Karın germe operasyonları ile beraber “uyumlu” bir beden estetiğinin sağlanabilmesi için gerilmeyen ancak ulaşılabilen bölgesel alanlara da yağ şekillendirme (liposhaping), kontur düzeltme işlemleri yapılmalıdır.
2. Karın germe operasyonları, emboli (pıhtı) atma olasılığı çok yüksek uygulamalar değildirler. Bu komplikasyonu doğuran faktörler “fark edilmeleri şartıyla” dikkatli bir cerrah tarafından önlenebilir.
3. Karın germe operasyonlarında ilk dikkate alınması gereken özellik; hasta risk (emboli) analizi v devamında belirlenecek olan iz yeri ve uzunluğu, yeni göbek yeri ve biçimi ve işe dönme süresiyle ilgilidir.
4. Karın germe operasyonu bir zayıflama yöntemi değildir. Hastanın beden ölçüsünde kalıcı incelme sağlarken, kendisinden buna uygun bir yaşam tarzı, diyet ve egzersiz planlaması talep eder. Kalıcı sonuçlar ancak bu talebin karşılanabilmesine bağlı olarak şekillenir.
5. Karın germeye ihtiyaç duyan kadın hastaların büyük bir çoğunluğu için eşzamanlı genital bölge estetiği işlemlerinin de yapılması önerilir. Birbirlerini tamamlayan bu uygulamaların estetik kazanımları çok daha yüksek ve tatmin edici olacaktır.
6. Karın germe operasyonları, bir başka karın içi operasyonu veya doğum gibi aceleyle (ameliyat süresini kısaltmak için) yapılan cerrahi işlemlerle beraber yapılmamalıdır. Buna rağmen yapılması ise, estetik sonucun yetersiz olması veya artan enfeksiyon, emboli riski anlamına gelir. Karın germe operasyonları bir Amputasyon (kes-at) işlemi değildirler.
7. Liposakşın ile yağ şekillendirme veya ameliyatsız bölgesel yağ eriten, şekillendiren diğer yöntemler, karın germeye alternatif değil ancak tamamlayıcı yöntemlerdir. Bu yöntemlerin hiçbirinde sarkan, gevşeyen, çatlaklarla dolu göbek altındaki deriye ve hamilelikle gevşeyen kaslara tedavi ve çözüm getirilmez.
8. Karın germe operasyonu, ailesinde meme kanseri hikayesi olan kişilere, sonraki zamanlarda kendilerinde de ortaya çıkabilme ihtimali olan meme kanseri ve cerrahisi durumu düşünülerek, karından meme onarımı yapılabilmesi için uygulanmayabilir (banking).
9. Karın germe operasyonu, varisleri olan, hormonal ilaç kullanan, hareketsiz, aşırı kilolu, ağır sigara veya alkol tüketen, kanında pıhtılaşma sorunu bulunan, hipertansiyon, diyabet gibi sistemik tedavi altında olan kişilere önerilmemektedir.
10. Karın germe operasyonları, diğer estetik cerrahi uygulamalarında da olduğu gibi nihai iyileşme tamamlandığında, hastaya yeni bir yaşam tercihi, ve tarzı öneren seçkin ve belli bir bedel ödenerek gerçekleştirilen yüksek enerjili uygulamalardır. Operasyonların, bu nedenlerle bu eğitim, donanım “farkındalıkla” uzmanlaşan bir “plastik cerrah” elinden yapılması aranmalıdır.